20% popusta na uklanjanje madeža uz obavljeni pregled u derma studio

Otkrivamo zašto je botox najpopularniji estetski tretman na svijetu

 

Već duže vrijeme pokušavate izgladiti bore i svom licu vratiti svježi izgled? Isprobali ste gotovo sve kreme protiv bora dostupne na tržištu, ali sav trud jednostavno nije urodio plodom? Za skrivanje ovih kožnih promjena ostaje vam jedino opcija nanošenja šminke, koja vam nije baš najdraža.

   Istraživanjem teme „kako se riješiti bora“ naišli ste i na tretman botoxom. Može li botox biti dugotrajno i učinkovito rješenje protiv vaših bora? Raspitali ste se, pa čuli različite priče i sada ste u dilemi. Je li botox nešto umjetno i nezdravo ili je to samo mit?

   Krajnje je vrijeme da saznate istinu.

  Botox – prirodan protein bez dugotrajnih nuspojava

  Botox, odnosno botulinum toksin, prirodan je protein dobiven iz bakterije Clostridium botulinum. I zato, odmah u početku razbijamo mit da botox nije nešto neprirodno.

   Prava istina je sljedeća. Botox je prirodna organska tvar koja ne izaziva dugotrajne nuspojave. Botox s lica uklanja sitne i duboke bore, poboljšava konture lica, a nakon tretmana koža izgleda mlađe, svježe i odmornije. I to bez potrebe za kirurškim zahvatom.

   Od 70-ih godina prošlog stoljeća, botox se koristi u raznim granama medicine, uključujući neurologiju i oftalmologiju, dok se u estetskoj medicini koristi više od 30 godina. Ova činjenica dokazuje da botox nikako nije otrov, kako ga se također znalo opisivati u medijima, već lijek.

   Zanimljivo je i da tijekom spomenutog razdoblja nije zapažena niti jedna ozbiljna alergijska reakcija na botox, što potvrđuje tvrdnju da botox ne izaziva dugotrajne nuspojave. Nakon ubrizgavanja botoxa, pacijentu se mogu javiti jedva primjetna crvena ispupčenja koja nestaju u sat vremena. Glavobolja i zatezanje vrlo su rijetke nuspojave, a ako i dođe do njih, one nestaju vrlo brzo. 

   Pogrešnim uvjerenjima o botoxu svakako su doprinijele slavne osobe i njihova „zamrznuta lica“. No, kada se koristi ispravno i u određenoj mjeri, botoxom se može ostvariti toliko prirodan izgled lica da se uopće ne primijeti da ste bili na ikakvom tretmanu. Nakon tretmana botoxom pacijenti izgledaju svježe, odmorno i zdravo, što se održava i na njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

  Kako izgleda tretman botoxom?

   Prije tretmana, dolazite na besplatne konzultacije u kojima vas estetski liječnik uvodi u svijet botoxa. Liječnik vam objašnjava sve važne činjenice vezane uz tretman, a to je i vrijeme kada liječniku imate prilike izrazite svoje želje. Osim razgovora, prije samog tretmana liječnik će ispitati rad mišića koji sudjeluju u mimici lica i stvaranju neželjenih bora, kako bi odredio najbolju terapiju za vas.

   Želite li prirodan izgled lica nakon tretmana botoxom, birajte liječnika koji je upoznat s anatomijom lica, koji je u stanju detaljno provjeriti raspored i građu facijalnih mišića jer se oni mogu razlikovati od osobe do osobe. Mnogi nedovoljno educirani liječnici zanemaruju tu činjenicu i zato njihovi rezultati nisu zadovoljavajući. U licu imamo 43 mišića, zbog čega je, ponavljamo – izuzetno važno da osoba koja izvodi tretman razumije i točno identificira mjesta za apliciranje botoxa.

   Nakon precizne identifikacije, tankom se iglom aplicira botox. S obzirom na to da botox blokira put živčanim impulsima prema mišićima, mišići se opuštaju, a koža koja prekriva te mišiće zateže se i zaglađuje. Na mjestu na kojem se ubrizgava, botox ostaje i ne širi se po ostatku tijela.

   Dobra vijest je da tretman botoxom traje samo 15-20 minuta što znači da na tretman možete doći čak i u pauzi za ručak. A kako ne izaziva nuspojave, po završetku tretmana možete se vratiti svom redovnom poslu.

   Vjerujemo da vas zanima i boli li tretman botoxom. Tretman botoxom je gotovo bezbolan, a mnogi ga uspoređuju s ubodom komaraca ili čupanjem obrva. Moguća je primjena anestetske kreme za ublažavanje boli prije tretmana, no igle su toliko tanke da zaista nema potrebe niti za time.

  Botox – učinkovito, dugotrajno rješenje protiv bora

   No, koliko dugo traje učinak botoxa? Rezultati botoxa postaju vidljivi nakon 2-7 dana, a učinak traje oko 3-6 mjeseci.

   U slučaju da pacijent redovito koristi botox, mišići lica se s vremenom smanjuju te se na taj način produžuje i poboljšava estetski učinak tretmana. Posljednja istraživanja pokazala su nevjerojatne rezultate kod pacijenata koji redovito koriste botox – njima su bore u potpunosti nestale!

  I muškarci vole botox!

   Muškarci također nisu imuni na proces starenja te kožne promjene. I oni žele izgledati mlađe i privlačnije, stoga nerijetko posežu za botox tretmanima. Botox za muškarce ili, kako ga još nazivaju, brotox, identičan je tretmanu botoxom za žene. Jedina razlika je u tome što je mišićna masa kod muškaraca veća nego kod žena pa muškarci često zahtijevaju veću dozu botoxa.

   Botox tretmani za muškarce postaju sve popularniji i prihvaćeniji. Posebnu popularnost botox tretmani za muškarce stekli su tijekom posljednjeg desetljeća. Prema rezultatima Američkog društva plastičnih kirurga 2014. godine, botoxu se podvrgnulo više od 400.000 muškaraca što je za 337% više u odnosu na 2000. godinu.

   Danas se tretman botoxom izvodi 5-6 milijuna puta godišnje, što ga čini svjetskim liderom za estetiku lica. Iako se gotovo svakodnevno na tržištu pojavljuju novi tretmani za privlačan mladenački izgled, botox i dalje ostaje zlatni standard u brisanju bora s lica.

   Želite saznati više o najpopularnijem anti-age tretmanu u svijetu, javite nam se. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

PRVI DERMATOLOŠKI PREGLED

10% POPUSTA

Upišite ime i email i kupon za popust stiže na vašu email adresu!