20% popusta na uklanjanje madeža uz obavljeni pregled u derma studio

Dermapen: pomoć u regeneraciji kože

         Ako bismo vam rekli da ožiljke, strije i bore možete ukloniti sa svoje kože bez upotrebe kemikalija i estetskih operacija, rekli biste da je to nemoguće, zar ne?

Otkrit ćemo vam jednu tajnu: vaša koža može se sama obnoviti, i to uz pomoć kolagena.

         Kolagen je najprisutniji protein u vašem tijelu – čini čak jednu trećinu svih proteina koje imate. Osim što pomaže kod zgrušavanja krvi, kolagen je zaslužan i za dobru strukturu kože. Možemo ga smatrati „ljepilom“ koje na okupu drži kosti, kožu, mišiće i ligamente.

          Kolagen je onaj koji uklanja ožiljke i čini kožu elastičnom i mladolikom, no s godinama se smanjuje njegovo stvaranje u organizmu, što dovodi do stvaranja bora i općenito lošeg izgleda kože.

Kako ga onda možemo opet potaknuti da čini čuda za našu kožu?  Rješenje je Dermapen!

Dermapen – moderna inačica drevne metode pomlađivanja

         Još su u drevnoj Kini znali da ubodi kože mikroiglicama dovode do regeneracije, pa su njihovi carevi koristili punkturu za otklanjanje mrlja s lica. Otad su mikroiglice prošle brojne varijante, no njihova se primjena uvijek temeljila na obnavljanju kože i uklanjanju oštećenja.

        Prvi komercijalni aparat s mikroiglicama (s električnim motorom) razvio je 1905. godine Ernst Kromayer, njemački dermatolog koji je ovu metodu koristio za uklanjanje ožiljaka i strija.

        Iako njihova primjena traje već tisućljećima, tek je moderna znanost otkrila zašto punktura kože mikroiglicama potiče obnavljanje kože – pogodili ste, riječ je u kolagenu. Kolagen se u našem tijelu budi kad ono registrira neku vrstu ozljede na koži (u ovom slučaju, ozljeda u obliku uboda).

Ovo je saznanje pretočeno i u najmoderniju inačicu aparata za punkturu mikroiglicama – Dermapen.

O čemu se zapravo radi?

Buđenje kolagena u vašoj koži

          Kao što smo ranije napomenuli, razina kolagena se s godinama smanjuje i potreban joj je stimulans kako bi se opet digla. Pošto stvaranje kolagena nastaje prilikom ozljeda na koži, terapija mikroiglicama zapravo stvara privid ozljeda kako bi povećala razinu kolagena, a koji će potom smanjiti ožiljke (recimo od akni na licu), strije i bore.

        Dermapen je ručni uređaj na kojem se nalaze spomenute mikroiglice i koji se potom primjenjuje na vašoj koži. Sitni ubodi stimuliraju vaš organizam i bude kolagen iz zimskog sna. Vaša koža postaje elastičnija i dobiva mladolik izgled, smanjuju se bore, akne na licu, ožiljci i strije.

      Postoje li rizici u ovom tretmanu? Kod Dermapena se dubina uboda može prilagoditi prema osjetljivosti kože, tako da nema rizika od ozljeda. Na primjer, na koži obraza ubodi će biti dublji, a na području oko očiju će biti slabiji, pošto je tamo koža tanja. Iako se blago krvarenje može javiti prilikom tretmana (ali ne i nakon njega), sam proces je bezbolan i možete osjetiti eventualno blagu nelagodu. Za minimiziranje bolova moguća je primjena analgetske kreme prije same terapije.

Terapija mikroiglicama primarno se koristi za kožu lica, a otprilike četiri tretmana Dermapenom dovoljna su za:

  • smanjenje ožiljaka, naročito onih od akni
  • uklanjanje strija
  • smanjenje pigmentacijskih mrlja
  • ublažavanje bora
  • pomlađivanje i revitalizaciju kože
  • smanjenje velikih pora na koži

Kada je najbolje vrijeme za terapiju Dermapenom?

       

        Terapija mikroiglicama, odnosno Dermapenom, preporuča se svima koji se bore s ožiljcima, a naročito onima od akni. Isto vrijedi i za neželjene znakove rastezanja kože, odnosno strije, koje se također mogu javiti u svakoj dobi.

        Razina kolagena u tijelu počinje padati nakon tridesete godine života, i u tom se periodu počinju primjećivati prve bore na licu, kao i gubitak elastičnosti kože. Dermapen je tu za sve one koji ih žele spriječiti, pa se samim time savjetuje početak primjene terapije mikroiglicama u dvadesetim i tridesetim godinama života.

       Terapija Dermapenom je zadnji korak prije negoli vaš organizam više neće biti u mogućnosti proizvoditi dovoljnu količinu kolagena, usprkos ovom načinu stimulacije, te će se ova terapija morati zamijeniti terapijom botoksom i sličnim preparatima.

Koliko često je potrebna terapija Dermapenom?

        Ako se radi o vašoj prvoj terapiji Dermapenom, za najbolje rezultate potrebno je više tretmana u kraćem vremenskom roku, otprilike dva do tri tretmana svakih četiri tjedana. Jednom kad su postignuti željeni rezultati, preostaje jedino održavati ih. To znači ponavljanje tretmana svakih šest do osam tjedana – ovisno o vašoj koži i dobi.

        Za mlađe osobe tretmani će biti češći, pošto je njihov organizam aktivniji te se koža brže obnavlja. Starijim će osobama biti potrebno više vremena za zacjeljivanje kože, pa će i učestalost tretmana biti manja.

Kad su vidljivi rezultati tretmana Dermapenom?

        Odradili ste terapiju Dermapenom? Nakon primarnog zacjeljivanja primijetit ćete prve znakove poboljšanja teksture kože, njezin sjaj i mladolikost. Ovo možete očekivati već unutar tri dana od tretmana. Nešto je drugačija situacija s ozljedama i znakovima starenja na koži.

         Što se bora, pora i pigmentacije kože tiče, rezultati su vidljivi nakon tri tretmana. Za ožiljke je potrebno 3-6 tretmana, dok je za općenito poboljšanje zdravlja kože potrebno svega 7-14 dana.

    Imajte na umu da za sve kožne probleme vrijedi isto pravilo: redoviti tretmani Dermapenom dovode do konstantnog poboljšanja teksture kože. Drugim riječima, jedino uz redovitu primjenu možete postići željene rezultate.

Zainteresirani ste za tretman Dermapenom? Javite nam se za besplatne konzultacije!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

PRVI DERMATOLOŠKI PREGLED

10% POPUSTA

Upišite ime i email i kupon za popust stiže na vašu email adresu!