20% popusta na uklanjanje madeža uz obavljeni pregled u derma studio

Koje sve kožne probleme možete riješiti mezoterapijom?

        Koža je naš najveći organ, ona koja nas štiti od vanjskih utjecaja i mnogi nisu ni svjesni svih nevjerojatnih činjenica povezanih s njome.

     – Čini čak 15% naše tjelesne mase.

     – Sastavljena je od oko 300 milijuna stanica.

     – Gubimo oko 30 000 kožnih stanica svake minute.

     – Za kompletnu obnovu kože potrebno je oko 28 dana.

     – Koža je specifična i zato što su na njoj vidljivi znakovi promjena u organizmu.

    Drugim riječima, ono što se događa iznutra, vidljivo je i izvana.

Promjene na koži – znakovi

    Nedostatak nutrijenata, razne bolesti, neuravnoteženosti u organizmu te starenje organizma – ovo su samo neka od stanja koja mogu uzrokovati promjene na koži, a koje predstavljaju velik estetski problem. Srećom, postoje dermatološki tretmani kojima se te promjene mogu tretirati i/ili spriječiti.

    Jedan od njih je mezoterapija – tretman koji je poznat i kao „serum mladosti“.

    Iako se primarno koristi za uklanjanje znakova starenja na koži, mezoterapija može pomoći i kod brojnih drugih kožnih problema. Koji su to i kako uopće do njih dolazi?

Ispadanje kose, problemi vlasišta

    Problemi s vlasištem te ispadanje kose jedan su od prvih znakova negativnih promjena u organizmu.

    Naša je kosa općenito vrlo zagađena zahvaljujući lošoj kvaliteti vode, zraka i okoliša. Na ove vanjske čimbenike možemo dodati još i stres, lošu kvalitetu sna te agresivne preparate za kosu koji su namijenjeni rješavanju problema, da bi ga u konačnici još i pogoršali. Naravno, u pozadini svega uvijek stoji i prehrana. Nedovoljan unos nutrijenata znači da kosa nema dovoljno hranjivih tvari (proteini, biotin, željezo, Omega-3 masne kiseline, vitamin B) potrebnih za zdravi rast i izgled kose.

    Rezultat je slaba, suha i lomljiva kosa; pojačano perutanje vlasišta; ispadanje kose (alopecija) te gubitak volumena kose.

Celulit i masne naslage

    Kako uopće dolazi do nastanka celulita i po čemu se on razlikuje od masnih naslaga? Masne naslage su upravo ono što im naziv govori – nakupine masnoće koje nastaju zbog viška energije u tijelu. Drugim riječima, više energije (hrane) unosimo nego što potrošimo. Ovakvih se naslaga možemo riješiti vježbanjem i pravilnom prehranom.

    S druge strane, celulit je rezultat zastoja tekućine u tkivu te se sastoji od masnoća, vode i toksina. Važan faktor koji pridonosi nastanku celulita je genetika, dok za ostalo možemo kriviti primarno hormone i disbalans u organizmu. Kod celulita, masne stanice imaju povećan volumen pa rade nejednak pritisak na slojeve kože. Tu dokazi do onog poznatog izgleda celulita – narančine kože.

Suha i umorna koža

    Zategnutost, hrapavost, svrbež, bol, perutanje te čak pucanje – sve su ovo simptomi suhe kože, koja dovodi i do prijevremenog starenja. Do suhe kože dolazi kad vanjski sloj kože, epidermis, u svom zaštitnom hidrolipidnom sloju ostaje bez masnoće i vode. Kod nekih su za to zaslužne genetske predispozicije za suhu ili osjetljivu kožu.

    No, veliku ulogu igraju i godišnja doba (koža je bolje suha zimi kad hladnoća oštećuje hidrolipidni sloj). Tu su i razni preparati za čišćenje kože, nedostatak nutrijenata ili pak zdravstveni problemi (bolesti bubrega ili dijabetes).

    Dodatno opterećenje su manjak sna i iscrpljenost te svakodnevni stres. Ovakav način života dovodi do sivkaste, umorne i grube kože, a uzrok se krije u gubitku vode površinskog i srednjeg sloja kože.

Bore

   Znamo kako su bore glavni znakovi starenja. Bore na koži pojavljuju se zato što koža ostaje bez kolagena (svake godine gubimo 1% kolagena u tijelu), hijaluronske kiseline i elastina, koji čine kožu glatkom i elastičnom. Na mjestima koja su najviše pod utjecajem facijalnih ekspresija (na čelu, oko usta i očiju) tako se javljaju brazde, odnosno bore.

Njihovoj pojavi pridonose i izlaganje suncu, pušenje, dehidrirana / suha koža, nepravilna prehrana, zagađenje i razne bolesti.

 

Kako mezoterapija pomaže kod ovih stanja?

   Mezoterapija je zapravo koktel nutrijenata poput hijaluronske kiseline, peptida, vitamina i antioksidansa koje s godinama gubimo u organizmu. Oni su zaslužni za mladolik i zdrav izgled kože.

   Dakle, mezoterapija organizmu „vraća“ izgubljene tvari kako bi koža i dalje bila zdrava, mladolika, hidratizirana i elastična. Samim time rješavamo se i gore navedenih kožnih problema.

Ako se i vi susrećete s nekim od njih, rezervirajte svoj termin za mezoterapiju!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

PRVI DERMATOLOŠKI PREGLED

10% POPUSTA

Upišite ime i email i kupon za popust stiže na vašu email adresu!