20% popusta na uklanjanje malih fibroma

Koje sve kožne probleme možete riješiti mezoterapijom?

        Koža je naš najveći organ, ona koja nas štiti od vanjskih utjecaja i mnogi nisu ni svjesni svih nevjerojatnih činjenica povezanih s njome.

     – Čini čak 15% naše tjelesne mase.

     – Sastavljena je od oko 300 milijuna stanica.

     – Gubimo oko 30 000 kožnih stanica svake minute.

     – Za kompletnu obnovu kože potrebno je oko 28 dana.

     – Koža je specifična i zato što su na njoj vidljivi znakovi promjena u organizmu.

    Drugim riječima, ono što se događa iznutra, vidljivo je i izvana.

Promjene na koži – znakovi

    Nedostatak nutrijenata, razne bolesti, neuravnoteženosti u organizmu te starenje organizma – ovo su samo neka od stanja koja mogu uzrokovati promjene na koži, a koje predstavljaju velik estetski problem. Srećom, postoje dermatološki tretmani kojima se te promjene mogu tretirati i/ili spriječiti.

    Jedan od njih je mezoterapija – tretman koji je poznat i kao „serum mladosti“.

    Iako se primarno koristi za uklanjanje znakova starenja na koži, mezoterapija može pomoći i kod brojnih drugih kožnih problema. Koji su to i kako uopće do njih dolazi?

Ispadanje kose, problemi vlasišta

    Problemi s vlasištem te ispadanje kose jedan su od prvih znakova negativnih promjena u organizmu.

    Naša je kosa općenito vrlo zagađena zahvaljujući lošoj kvaliteti vode, zraka i okoliša. Na ove vanjske čimbenike možemo dodati još i stres, lošu kvalitetu sna te agresivne preparate za kosu koji su namijenjeni rješavanju problema, da bi ga u konačnici još i pogoršali. Naravno, u pozadini svega uvijek stoji i prehrana. Nedovoljan unos nutrijenata znači da kosa nema dovoljno hranjivih tvari (proteini, biotin, željezo, Omega-3 masne kiseline, vitamin B) potrebnih za zdravi rast i izgled kose.

    Rezultat je slaba, suha i lomljiva kosa; pojačano perutanje vlasišta; ispadanje kose (alopecija) te gubitak volumena kose.

Celulit i masne naslage

    Kako uopće dolazi do nastanka celulita i po čemu se on razlikuje od masnih naslaga? Masne naslage su upravo ono što im naziv govori – nakupine masnoće koje nastaju zbog viška energije u tijelu. Drugim riječima, više energije (hrane) unosimo nego što potrošimo. Ovakvih se naslaga možemo riješiti vježbanjem i pravilnom prehranom.

    S druge strane, celulit je rezultat zastoja tekućine u tkivu te se sastoji od masnoća, vode i toksina. Važan faktor koji pridonosi nastanku celulita je genetika, dok za ostalo možemo kriviti primarno hormone i disbalans u organizmu. Kod celulita, masne stanice imaju povećan volumen pa rade nejednak pritisak na slojeve kože. Tu dokazi do onog poznatog izgleda celulita – narančine kože.

Suha i umorna koža

    Zategnutost, hrapavost, svrbež, bol, perutanje te čak pucanje – sve su ovo simptomi suhe kože, koja dovodi i do prijevremenog starenja. Do suhe kože dolazi kad vanjski sloj kože, epidermis, u svom zaštitnom hidrolipidnom sloju ostaje bez masnoće i vode. Kod nekih su za to zaslužne genetske predispozicije za suhu ili osjetljivu kožu.

    No, veliku ulogu igraju i godišnja doba (koža je bolje suha zimi kad hladnoća oštećuje hidrolipidni sloj). Tu su i razni preparati za čišćenje kože, nedostatak nutrijenata ili pak zdravstveni problemi (bolesti bubrega ili dijabetes).

    Dodatno opterećenje su manjak sna i iscrpljenost te svakodnevni stres. Ovakav način života dovodi do sivkaste, umorne i grube kože, a uzrok se krije u gubitku vode površinskog i srednjeg sloja kože.

Bore

   Znamo kako su bore glavni znakovi starenja. Bore na koži pojavljuju se zato što koža ostaje bez kolagena (svake godine gubimo 1% kolagena u tijelu), hijaluronske kiseline i elastina, koji čine kožu glatkom i elastičnom. Na mjestima koja su najviše pod utjecajem facijalnih ekspresija (na čelu, oko usta i očiju) tako se javljaju brazde, odnosno bore.

Njihovoj pojavi pridonose i izlaganje suncu, pušenje, dehidrirana / suha koža, nepravilna prehrana, zagađenje i razne bolesti.

Hiperpigmentacija

    Hiperpigmentacija označava tamne mrlje na koži. Naziva se još pigmentacijskim / pigmentnim mrljama, odnosno staračkim ili sunčevim pjegama. Radi se o nakupinama melanina (pigmenta koji je zaslužan za ton naše kože).

Kako nam se povećava dob, raste i broj mrlja zato što gubimo melanin, no povećava se njegov obujam i aktivnost.

Od ostalih uzroka pojave pigmentacijskih mrlja izdvaja se izlaganje suncu, genetske predispozicije, hormonalne promjene (trudnoća, menopauza) te razne ozljede (opekline, posjekotine, ozljede od akni).

Kako mezoterapija pomaže kod ovih stanja?

   Mezoterapija je zapravo koktel nutrijenata poput hijaluronske kiseline, peptida, vitamina i antioksidansa koje s godinama gubimo u organizmu. Oni su zaslužni za mladolik i zdrav izgled kože.

   Dakle, mezoterapija organizmu „vraća“ izgubljene tvari kako bi koža i dalje bila zdrava, mladolika, hidratizirana i elastična. Samim time rješavamo se i gore navedenih kožnih problema.

Ako se i vi susrećete s nekim od njih, rezervirajte svoj termin za mezoterapiju!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.