20% popusta na uklanjanje madeža uz obavljeni pregled u derma studio

Terapija mikroiglicama ili botoxom? Sve ovisi o izazovu s kojim se borite

Ah, te bore! Pričaju iskrene priče o životima pojedinaca, o tome koliko se smijemo ili smo zabrinuti, otkrivaju strastvene pušače i alergičare, otkrivaju osobnost. Volite ih zbog životopisnih otkrića koja možete iz njih čitati, ali vjerujemo – samo na tuđem licu. Jer odakle je ljudskog roda i povijesti, kolektivno radimo na odgađanju starosti. Bore na licu, taj prvi znak da su godine iza nas, samo nam daju do znanja da pod utjecajem slobodnih radikala pomalo propada kolagen, a potporno tkivo kože svakim danom postaje sve opuštenije.

No na to vječno pitanje – možemo li ikako odgoditi starost – ipak imamo pozitivan odgovor. Moderna medicina i estetska dermatologija godinama su napredovale pa sada možemo čak birati kakvu terapiju želimo koristiti.

U nastavku opisujemo dvije vrlo učinkovite terapije za poticanje stvaranja kolagena i uklanjanje nepravilnosti na licu: terapiju mikroiglicama i terapiju botoxom.

Inovacija u svijetu estetske dermatologije – microneedling!

Odmah ćemo vam spomenuti da tijekom microneedling tretmana ne ubrizgavamo preparate, već stimuliramo organizam za proizvodnju kolagena i elastina, dva ključna sastojka mladolikog izgleda. Ta se stimulacija radi pomoću aparata s iglicama, kojim se za vrijeme tretmana lagano probada koža. Invazija je zaista minimalna, jer spomenute mikroiglice zapravo samo „grebu“ površinu kože, dakle ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva. No čudo Prirode, naš organizam, ipak reagira na prodor, pa potiče proces zarastanja i samim time proizvodnju kolagena i elastina.

Za manje od sat vremena, koliko tretman traje, možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Sigurno vas zanima i informacija koliko je ovaj tretman bolan, no ne brinite, jer tretman iglicama je u potpunosti bezbolan.

A učinak? Ako ste se umjesto jednog tretmana odlučili za više dolazaka, dakle terapiju mikroiglicama, svoj ćete problem riješiti uspješno, s dugotrajnim rezultatom. Patite li od ožiljaka, rozaceje, strija ili spuštenih kapaka, preporučujemo vam da isprobate ovu svjetsku inovaciju i dopustite si da vam organizam pokaže svoju moć.

Za izražene bore tu je – botox!

Slične probleme na koži možete riješiti i pomoću tretmana botoxom. Upravo je botox u posljednja dva desetljeća donio najveći napredak u estetskoj medicini. Ovaj tretman najpoznatiji je u svijetu već neko vrijeme, jer vrlo uspješno uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem, kao i sitne bore oko očiju. No njegova primjena je mnogo šira od micanja godina s lica. Terapija botoxom može podignuti obrve, kutove usana, poboljšati konture lica, čak i smanjiti znojenje ispod pazuha.

Ipak, botox sa sobom nosi jednu stigmu – mnogi mu prepisuju da je to umjetan način pomlađivanja. To pak je pogrešna informacija, jer kada pričamo o botoxu, pričamo o pročišćenom prirodnom proteinu, koji se ubrizgava ispod površine kože na mjesta gdje se bore žele umanjiti ili u potpunosti ukloniti.

No opreza nikad dosta! Prevelika količina ubrizganog botoxa zaista može dovesti do neprirodnog izgleda, zbog čega je u trendu takozvani baby botox – tretman tijekom kojeg se ubrizgavaju minimalne količine botoxa kako bi se zadržao prirodni izgled. I sami smo pobornici upravo prirodnog izgleda pa vapite li za mlađim, odmornijim i svježim izgledom lica, preporučujemo vam tretman baby botoxom.

Koji tretman odabrati za sebe?

Sve ovisi o problemu koji želite riješiti. Ako se već godinama borite s melazmom (hiperpigmentacijom), rozacejom, strijama ili ožiljcima koji su vam ostali od akni, onda vam toplo preporučujemo tretman mikroiglicama i dobit ćete dugoročne rezultate.

S druge strane, sanjate li o lijepom i svježem licu bez ikakvih mana ili imate duboke bore kojima napokon želite stati na kraj, onda je za vas bolja terapija botoxom. No mana ove terapije je što ćete tretman za željene rezultate ipak trebati češće ponavljati. Sudeći prema tome da je tretman botoxom i dalje najpoznatiji na svijetu, sami zaključite isplati li se.

Želite li da vam mi preporučimo tretman kojim ćete najbrže i dugotrajno riješiti izazove s kojima se borite, kontaktirajte nas s povjerenjem. Tu smo za vas!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

PRVI DERMATOLOŠKI PREGLED

10% POPUSTA

Upišite ime i email i kupon za popust stiže na vašu email adresu!